Een bloeiend familiebedrijf

groep vol specialisten

Wij zijn voor u een betrouwbare elektrotechnisch dienstverlener.

Elektrotechniek met de paplepel ingegoten.

Op 1 juni 1979 startte Erik Bink zijn bedrijf in Achtmaal, toen al gericht op elektrotechnische werkzaamheden. In de bijbehorende winkel werden voornamelijk huishoudelijke apparaten, bruin- en witgoed verkocht. Ook de vader van Erik zat al in het vak. Je kunt dus wel zeggen dat elektrotechniek al vroeg de basis vormde.

Vanaf 1995 kwam zijn zoon ralph in het bedrijf en hij richtte zich volledig op de installatie tak. Erik bleef toen nog de winkel runnen. Het installatiebedrijf groeide hard en in 1998 nam Ralph het bedrijf over. Hij bouwt voort op de stevige klanten-en bedrijfsbasis die Erik heeft gelegd.  

 

Een flinke groei in capaciteit en kwaliteit.

Het installatiebedrijf verhuisde in 2005 naar Zundert. Vanuit het nieuwe pand aan de Hofdreef groeide het bedrijf gestaag door. In 2009 is het zonnepanelen bedrijf opgericht inmiddels bekend als BINK Solar dit werd toen toegevoegd aan BINK Groep. BINK Solar richt zich met name op duurzame groene energie. Energie opgewekt uit zonnepanelen.

Omdat met de oprichting van BINK Solar het pand te klein geworden was heeft er in 2009 een grootschalige uitbreiding plaats gevonden. Functies zijn binnen het bestaande pand verschoven en vrijgekomen ruimte is in 2010 in gebruik genomen als kantoorruimte.

Begin 2010 is met de overname van de activiteiten van Mens-Janssen Electro uit Roosendaal een grote expansie van het werkgebied ingezet. Na deze overname werkten er ruim 50 medewerkers bij de BINK Groep. In 2012 zijn de beveiligings activiteiten afgesplitst uit het installatiebedrijf. De oprichting van BINK Beveiliging B.V. was daarmee een feit. BINK Beveiliging is in het leven geroepen om de activiteiten op het gebied van inbraak- brand en camerasystemen verder uit te bouwen en te professionaliseren.

In mei 2013 worden de activiteiten van 'Elektrotechniek de Bont B.V.' overgenomen. Toch vlakt in de rest van 2013 en 2014 de groei af. In de bouwvak van 2014 vindt nog een grootschalige renovatie van het kantoorpand plaats. Met als basis een fris kantoor en een nieuwe huisstijl trekt in 2015 de orderportefeuille aan en wordt een voorzichtige groei hervat.

40 jaar BINK Groep.

Door de groei begint het kantoor en de buitenruimte in Zundert te klemmen. Goede uitbreidingsmogelijkheden zijn er niet meer en er start een zoektocht naar een geschiktere locatie. Deze wordt gevonden in een bestaand kantoorpand aan de Rucphensebaan 52 in Sprundel. Dit pand met ruimte buitenruimte wordt eind 2017 aangekocht en na een korte verbouwingsperiode verhuizen we vrijdag 30 maart 2018 naar de nieuwe locatie.

Tegen het einde van 2019 telt de BINK Groep ruim 100 eigen medewerkers, dagelijks begeleiden we daarnaast rond de 15 tot 20 jonge talenten vanuit ons Tech-Talents initiatief. En hebben we veel kleine zelfstandigen en ZZP-ers voor ons aan het werk.

 

De beste elektrotechnisch dienstverlener van Zuid-Nederland.

In het eerste kwartaal van 2020 werd bekend gemaakt dat BINK Groep haar terrein gaat uitbreiden door de overname van het perceel, de loodsen en het kantoor van de Rucphensebaan 54. Het perceel biedt toekomstige ruimte voor her- of nieuwbouw en is een geweldige stap richting het waarmaken van onze ambities. Houdt onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.

Hoe ziet een dag werk bij BINK Groep er nou uit?

Ons recept: trots op ons werk, bewuste keuze voor bewezen kwaliteit, afspraak is afspraak en geloof dat we samen meer kunnen bereiken!

9.8

Met trots worden wij door klanten beoordeeld met een 9.8

Bespreek het met onze adviseur

+31 (0)76 599 1700

Ma. t/m vr. van 08:00 tot 17:00.
Lunchpauze van 12.30 tot 13.00 uur.