Over BINK Groep

BINK Groep, een bedrijf met een duidelijke visie op de markt. Op 1 juni 1979 startte Erik Bink zijn bedrijf in Achtmaal, toen al gericht op elektrotechnische werkzaamheden. In de bijbehorende winkel werden voornamelijk huishoudelijke apparaten, bruin- en witgoed verkocht. Erik voert hier nog wel reparaties in uit, maar de verkoop is, na de verhuizing naar Zundert afgestoten. Inmiddels heeft Erik’s zoon Ralph het bedrijf overgenomen als directeur-eigenaar. Hij bouwt voort op de stevige klanten- en bedrijfsbasis die Erik heeft gelegd.

Het installatiebedrijf is in 2005 verhuisd naar Zundert. Vanuit het nieuwe pand aan de Hofdreef groeide het bedrijf gestaag door.

In 2009 is Duurstroom B.V. opgericht en toegevoegd aan BINK Groep. Duurstroom, heden bekend als BINK Solar richt zich met name op duurzame groene energie. Energie opgewekt uit zonnepanelen. Ook Duurstroom is gehuisvest in het bedrijfspand aan de Hofdreef in Zundert.

Omdat met de oprichting van Duurstroom het pand te klein geworden was heeft er in 2009 een grootschalige uitbreiding plaats gevonden. Functies zijn binnen het bestaande pand verschoven en vrijgekomen ruimte is in 2010 in gebruik genomen als kantoorruimte. Thans telt het gebouw circa 1500m2 vloeroppervlak verdeeld over begane grond en verdiepingen waarvan circa 450m2 in gebruik is als kantoorruimte.

Begin 2010 is met de overname van de activiteiten van Mens-Janssen Electro uit Roosendaal een grote expansie van het werkgebied ingezet. Na deze overname werkten er ruim 50 medewerkers bij de BINK Groep.

In het eerste kwartaal van 2012 zijn de beveiligingsactiviteiten afgesplitst uit het installatiebedrijf. De oprichting van Bink Beveiliging B.V. was daarmee een feit. Bink Beveiliging is in het leven geroepen om de activiteiten op het gebied van inbraak-, brand- en camerasystemen verder uit te bouwen en te professionaliseren. Door de opsplitsing is het mogelijk geworden de specifieke vakkennis die nodig is op dit vakgebied in huis te halen.

Ondanks dat de crisis vanaf 2008 om zich heen grijpt, hebben we het voor elkaar gekregen een geleidelijke maar stabiele groei op de verschillende bedrijfsvlakken vast te houden. In 2013 en 2014 vlakt de groei af en ondanks de zware economische tijden weten we een krimp te voorkomen.

In de bouwvak van 2014 vindt nog een grootschalige renovatie van het kantoorpand plaats. Een fris kantoor wat als visitekaartje en inspiratiebron voor vele van onze klanten hoog in het vaandel staat.

Eind 2014 en begin 2015 trekt de orderportefeuille aan en wordt een voorzichtige groei hervat. Thans zijn er dan ook een ruime 80 collega’s voor de groep actief. Daarnaast wordt er op dagelijkse basis gebruik gemaakt van de inzet van een behoorlijke groep zelfstandigen of ZZP-ers.

In 2015 vindt er nog een belangrijke wijziging plaats. Op geleidelijke wijze wordt gedurende het jaar de complete huisstijl herzien. Mede door de naamswijzigingen van Erik Bink B.V. naar BINK Elektro B.V. en Duurstroom B.V. richting BINK Solar B.V. ontstaat samen met BINK Beveiliging B.V. een krachtige drie eenheid die we verzamelen in de naam BINK Groep. Het breed bekende Bink Installatie Groep (BIG) maakt plaats voor frisse logo’s die worden ingezet op briefpapier, wagenpark en websites. Alsook wordt de complete buitendienst voorzien van nieuwe uniforme bedrijfskleding. Alles ten doel om als combinatie sterker naar buiten te komen en geheel eigentijds onze activiteiten te kunnen blijven ontplooien.

Installatiewerken vormen het hart van het bedrijf. Naast het werk voor particulieren worden ook grotere projecten in de utiliteit en woningbouw uitgevoerd. Hierbij moet worden gedacht aan kantoor- en woongebouwen, maar ook industriële bedrijven kunnen tot de vaste klantenkring van de onderneming worden gerekend. Een duidelijk trend zit hem in het installeren van “elektrotechnisch comfort” in woningen.

BINK Groep benadrukt dat naast de grotere werken, de vaste klantenkring van particulieren en het kleinbedrijf in de regio een belangrijke plaats blijft innemen. Hiervoor zijn aparte servicemonteurs beschikbaar, die snel en doelgericht diensten verrichten. De structuur van het bedrijf wordt verder gevormd door projectleiders en hoofdmonteurs op het werk, naast de directie en de administratie. Het werkgebied beslaat geheel Brabant en Noord-België. Al behoren projecten buiten dit gebied altijd tot de mogelijkheden.

Een compleet concept is belangrijk om succesvol te ondernemen. Het meedenken met de opdrachtgever is daarbij een belangrijk gegeven. In de komende jaren blijft de ambitie om met het bedrijf geleidelijk door te groeien.