Big-data analyse zorgt voor één stap voorsprong in de markt

BINK Groep een kennis gedreven organisatie!

Conform de visie van ons bedrijf zijn we als organisatie overtuigd van de noodzaak om middels big-data analyse onze prestaties te verbeteren. Vorig jaar maakte we hiervoor al de eerste voorzichtige stappen, maar met het aantrekken van onze eigen Report Specialist is er de afgelopen tijd hard doorgebouwd om voor alle lagen van de organisatie meer inzicht te creëren.

Microsoft Power-BI

Microsoft Power-BI is erop gericht om real-time informatie te bieden. Inmiddels wordt op deze wijze niet alleen informatie aan de directie en controller geboden maar wordt ook diepgaand inzicht verschaft aan inkoop waar dit wordt aangewend voor inkoopverbetering. De projectleiders hebben middels Power-BI een continue actueel beeld over de onderhanden werken waarbij niet alleen terug gekeken wordt, maar ook voorspellend gedrag is opgenomen om potentiele problemen vroegtijdig te signaleren. Thans word er gewerkt aan inzicht verbetering op de HRM afdeling. En worden naast het eigen ERP-systeem ook andere informatiebronnen zoals salarisadministratie en RDW-gegevens voor wagenpark analyse gekoppeld.

Naast de weergave van data in kengetallen, tabellen en grafieken biedt Power-BI ook de mogelijkheid om informatie op geografische basis weer te geven. Zoals in bovenstaande afbeelding waarin alle locaties worden weergegeven die we sinds de oprichting van BINK Solar hebben mogen voorzien van Zonnepanelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

BINK Groep breidt uit!