Al 40 jaar BINK Groep

Een prestatie om trots op te zijn

Elektrotechniek met de paplepel ingegoten

Op 1 juni 1979 startte Erik Bink zijn bedrijf in Achtmaal, toen al gericht op elektronische werkzaamheden. In de bijbehorende winkel werden voornamelijk huishoudelijke apparaten, bruin- en witgoed verkocht.

Vanaf 1995 kwam zijn zoon, Ralph Bink, in het bedrijf. Hij richtte zich volledig op de installatie tak. In 1998 nam Ralph het bedrijf over. Het installatiebedrijf groeide hard en in 2005 verhuisden we naar Zundert.

Groei in capaciteit en kwaliteit

In 2009 hebben we Duurstroom B.V. opgericht, inmiddels bekend als BINK Solar, wat zich richt op duurzame energie, opgewekt uit zonnepanelen. Met deze uitbreiding werd ons pand te klein. In 2010 breidden we daarom grootschalig uit.

Begin 2010 namen wij de activiteiten van Mens-Janssen Electro uit Roosendaal over. Dat betekende voor ons een grote expansie van werkgebied. Na deze overname telde ons personeelsbestand ruim 50 medewerkers.

Drie specialistische bedrijven onder één dak

In 2012 splitsten we de beveiligingsactiviteiten af uit het installatiebedrijf. De oprichting van BINK Beveiliging was daarmee een feit. Door deze splitsing konden we onze activiteiten op het gebied van inbraak-, brand- en camerasystemen verder uitbouwen.

In 2015 herzagen we onze complete huisstijl, met een nieuw logo en een nieuwe naam. Mede door de naamswijzigingen van Erik Bink B.V. naar BINK Elektro en Duurstroom B.V. richting BINK Solar ontstond samen met BINK Beveiliging een krachtige drie-eenheid die we verzamelen onder de naam BINK Groep.

Nog steeds dat dorpse familiebedrijf

In 2018 groeiden we echt uit ons jasje. Goede uitbreidingsmogelijkheden van het pand zagen we niet meer en er start een zoektocht naar een geschiktere locatie. Deze werd gevonden in een bestaand kantoorpand in Sprundel. Na een korte verbouwingsperiode verhuisden we op 30 maart 2018 naar het nieuwe kantoor.

In januari 2022 namen wij KIN Installatietechniek over. Met bestaande vestigingen in Rijen en Alphen aan Den Rijn groeiden ons werkgebied en personeelsbestand. Na deze overname kwam de teller van ons personeelsbestand op ruim 220 medewerkers te staan. 

Met deze 220 medewerkers werken we vandaag de dag op locatie bij de klant of op kantoor in Sprundel, Rijen of Alphen aan Den Rijn! Toch voelt het nog altijd als dat dorpse familiebedrijf!